parye-viznala-rosiyskiy-rezhim-teroristichnim

ПАРЄ визнала російський режим терористичним

 • 275800 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Зі 100 делегатів – 99 проголосували "за", один утримався. Про це УНН повідомляє з посиланням на засідання ПАРЄ у Страсбурзі.

Деталі

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала російський режим терористичним.

Документ під назвою "Подальша ескалація агресії російської федерації проти України" свідчить про те, що російський режим офіційно визнано терористичним.

В резоліції йдеться, що "ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру і безпеці".

До проєкту резолюції було ухвалено поправку: “Оголосити нинішній режим російської федерації терористичним”. Під час голосування її підтримали 79 депутатів, двоє були проти, один утримався.

До документу також внесли поправку із закликом надати Україні системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо

12 жовтня абсолютна більшість країн ООН проголосувала за проект резолюції, яка засуджує спробу росії анексувати чотири українські окуповані регіони – "за" проголосувало 143 країни, "проти" – 5, утрималися від голосування – 35 країн.

Серед тих, хто був проти резолюції – КНДР, білорусь, Нікарагуа, Сирія та росія.

Президент США Джо Байден наголосив, що ухвалена Генеральною асамблеєю ООН резолюція, яка засуджує спробу росії анексувати окуповані території України, посилає чіткий сигнал: не можна просто взяти і стерти з карти суверенну державу

Українські Національні Новини

Політика