parye-rozglyane-rishennya-yake-dozvolit-zvilniti-p-agramunta

ПАРЄ розгляне рішення, яке дозволить звільнити П.Аграмунта

 • 8798 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило рішення про розгляд змін до регламенту, які дозволять відправити президента асамблеї Педро Аграмунта у відставку. Про це на своїй сторінці в Facebook написав віце-президент ПАРЄ Георгий Логвинский, передає УНН.

"Починається безпрецедентна сесія ПАРЄ. Можна її назвати "Асамблея проти Аграмута" або, називаючи речі своїми іменами, "Україна проти Росії", - написав він.

Г.Логвинський також нагадав, що президент ПАРЄ, який втратив довіру і відсторонений від певних обов'язків і позбавлений ряду прав, дав обіцянку піти після прийняття рішення про недовіру його ж політичною групою EPP, проте П.Аграмут заявив, що він не буде добровільно подавати у відставку.

“Разом з цим, на його (П.Аграмунта - ред.) подив, з’явилася доповідь, що дозволяє вже в четвер внести зміни в регламент і зняти з посади Президента. Спроба зняти це питання з порядку денного провалилася з перевагою в один голос”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, в березні бюро ПАРЄ висловило недовіру П.Аграмунту.

Пізніше Георгій Логвинський заявив, що якщо П.Аграмунт не складе повноваження, українська делегація ініціює імпічмент.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляли, що депутати Держдуми РФ разом з членами Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і її головою Педро Аграмунтом відвідали Сирію. З європейської сторони, за даними росЗМІ, до делегації увійшли близько 10 парламентаріїв з Іспанії, Італії, Чехії, Сербії та Бельгії.

Українські Національні Новини

Політика