parlament-zvilnyv-7-chleniv-rakhunkovoi-palaty-nardep

Парламент звільнив 7 членів Рахункової палати - нардеп

 • 41596 переглядiв

Парламент звільнив 7 членів Рахункової палати, термін повноважень яких закінчився у 2024 році, тоді як 5 членів залишилися.

Верховна Рада звільнила 7 членів Рахункової палати, термін повноважень яких закінчився у 2024 році, тоді як 5 членів залишилися, повідомив у вівторок народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Деталі

"Парламент звільнив 7-м членів Рахункової палати у кого закінчився строк повноважень 15 березня 2024 року. Мова про: Богун, Дідик, Невідомий, Іванова, Огонь, Яремчук і Майснер", - повідомив Железняк у Telegram.

З його слів, нардепи віддали 264 голоси "за".

"У Рахунковій залишиться 5 членів. Але колеги наполягають, що вона все ще зможе ухвалювати рішення (ну, так креативно трактують кворум)", - вказав нардеп.

При цьому Железняк написав, що "реформа Рахункової дуже ймовірно буде в умовах під гроші США…і не тільки у них". "Тому це не останнє звільнення з чинної Рахункової палати… ще мінімум 5-ть", - зазначив нардеп.

Доповнення

Членами Рахункової палати залишаться: Кирило Клименко, Сергій Ключка, Геннадій Пліс, Єлизавета Пушко-Цибуляк та голова Рахункової палати Ольга Піщанська.

Нагадаємо

Сьогодні Рада планувала розглянути питання звільнення члена Рахункової палати Андрія Дідика, який написав заяву на звільнення за власним бажанням.

При цьому Рада відклала більшість гучних відставок, які обговорювалися.

Юлія Шрамко

Економіка