pamiatni-rubli-nevyznanoho-prydnistrovia-ta-monety-85-krain-pid-vyhliadom-kharchiv-vyiavyly-odeski-mytnyky-detali

Рублі невизнаного Придністров'я і монети 85 країн світу під виглядом харчів виявили одеські митники: деталі

 • 16686 переглядiв

У поштовому відправленні з Ізраїлю в Україну, замаскованому під харчові банки, одеські митники виявили колекцію з 2131 монет 85 країн світу, датованих від 1842 до 2020-х років. У прихованій нумізматичній колекції виявлено також пам'ятні рублі невизнаного Придністров'я.

У поштовому відправленні з Ізраїлю до України, під виглядом харчових банок, одеськими митниками виявлено колекцію монет різного номіналу та років виготовлення з 85 країн світу. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу Державної митної служби України.

Деталі

У поштовому відправлені з Ізраїлю до України, фахівці митної служби Одеси виявили монети з 85 країн світу, - різного номіналу та років виготовлення. Нумізматична колекція була захована у семи металевих банках, замість вказаних на етикетках чаю та цукерок.

У колекції монети майже всіх країн Європи різного періоду часу, крім того виявлено пам’ятні рублі самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки.

Згідно з офіційною інформацією, виявлено 749 монет, що були карбовані протягом 1842-1950 років, а також 1382 монет, які було випущено в обіг у період з 1951 року по 2020-ті роки.

Від крейцерів та гелерів часів Австрійської імперії, фінських пенні, карбованих у 1917 році, та нідерландських центів і гульденів кінця ХІХ століття до німецьких марок та пфенінгів, норвежських ере, ірландських та ісландських крон, швейцарських раппенів від початку ХХ століття до сьогодення.

– ідеться у повідомленні.

За фактом переміщення предметів з ознаками культурних цінностей з приховуванням від митного контролю одеські митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 МКУ. Відповідно до цього, нумізматичну колекцію, яка нараховує 2131 монету, вилучено та направлено на експертизу.

Нагадаємо

П'ятьох спільників організованого угруповання із Київщини та Житомирщини підозрюють у незаконному експорті до однієї із країн Європи нелегально зрубану в Україні сосну на загальну суму майже 43 мільйони гривень. 

Співробітника київської митниці та митного брокера затримали за отримання хабара від імпортера кави за сприяння в розмитненні товарів з Колумбії та Бразилії.

Ігор Тележніков

Кримінал та НП