palata-predstavnikiv-ssha-ukhvalila-radikalniy-paket-zakhodiv-dlya-kontrolyu-za-zbroyeyu

Палата представників США ухвалила радикальний пакет заходів для контролю за зброєю

 • 120800 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Палата представників США у середу ухвалила широкий пакет заходів з контролю за зброєю у відповідь на масові розстріли минулого місяця в Буффало у штаті Нью-Йорк та Увальде у штаті Техас, внаслідок яких загинуло понад 30 людей, пише УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

Пакет, який одержав назву "Закон про захист наших дітей", був ухвалений 223 голосами проти 204. Один республіканець не голосував.

Закон складається із семи окремих положень, спрямованих на боротьбу з насильством із застосуванням вогнепальної зброї в Америці. 

Пакет підвищить мінімальний вік для покупки напівавтоматичної зброї з 18 до 21 року, заборонить використання в цивільних цілях магазинів з боєприпасами, що містять більше ніж 15 патронів, і запровадить нові федеральні кримінальні злочини за незаконний оборот зброї та покупку вогнепальної зброї, коли той, хто не може пройти перевірку, купує зброю через довірену особу.

Він також спрямований на те, щоб вогнепальна зброя, яку неможливо відстежити і яка не має серійних номерів, - проходила перевірку та отримувала серійні номери, а також те, щоб була заборона на ударні приклади для цивільних осіб, та посилення вимог на зберігання такої зброї в будинках, де до неї можуть мати доступ неповнолітні.

Окрім того, пакет зобов'язує генерального прокурора подати до комітетів Конгресу США звіт про осіб, які були визнані такими, що не мають права на купівлю вогнепальної зброї в результаті перевірки біографічних даних.

Доповнення

Президент США Байден запропонував запровадити заборону на продаж штурмової зброї у США.

Українські Національні Новини

Новини Світу