palata-predstavnikiv-ssha-proti-shatdaunu-i-stini

Палата представників США: проти "шатдауну" і стіни

 • 9437 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Палата представників США проголосувала за поновлення роботи федерального уряду без виділення коштів на стіну з Мексикою. Про це повідомляє УНН з посиланням на Voice of America.

Контрольована демократами Палата представників ухвалила законопроекти про поновлення роботи уряду та фінансування Міністерства внутрішньої безпеки до 8 лютого.

Жоден з законопроектів не передбачає виділення 5 млрд доларів для будівництва стіни на південному кордоні, як того вимагав президент Дональд Трамп.

Повідомляється, що без бюджету для стіни ухвалення цих законопроектів у Сенаті маловирогідне, а президентське вето – гарантоване.

Ідея цих законопроектів полягає у тому, щоб поновити роботу урядових установ, а питання щодо фінансування будівництва стіни винести на окремі переговори.

Раніше УНН повідомляв, що президент США Дональд Трамп використовував серіал "Гра престолів", щоб нагадати про стіну на кордоні з Мексикою, яку, на його думку, необхідно звести з міркувань національної безпеки.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягнути згоди щодо окремих пунктів державного бюджету та відвернути "шатдаун". Тож з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за власний рахунок. 

"Шатдаун" скасовує усі відпустки та лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були вимушені повернутися до роботи без зарплати

Чиновники федеральної системи США подали до суду на уряд, який не платить їм зарплату через "шатдаун".

Українські Національні Новини

Новини Світу