ovets-yakikh-dva-tizhni-morili-golodom-u-zakritikh-konteynerakh-u-portu-chornomorsk-znischat

Овець, яких два тижні морили голодом у закритих контейнерах у порту Чорноморськ, знищать

 • 16616 переглядiв

ОДЕСА - КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Вантаж із живими вівцями в порту Чорноморськ був затриманий через загрозу занесення на територію України небезпечних інфекційних хвороб та буде утилізований. Про це кореспонденту УНН повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба направила нотифікацію до компетентного органу Туреччини щодо надання роз’яснень причин неприйняття товару та звернулася з проханням вжити заходи для запобігання виникнення надалі подібних необґрунтованих бар’єрів у двосторонній торгівлі.

"Відповідно до повідомлень Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), на території Туреччини реєструються спалахи небезпечних хвороб тварин, таких як ящур, віспа овець та інші. В Україні діє заборона на ввезення з Туреччини сприятливих до вказаних захворювань живих тварин, продукції та сировини з них. Повернення даного вантажу на територію України є неможливим, зважаючи на загрозу поширення особливо небезпечних хвороб тварин", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині собаку прив'язали до авто і тягнули вулицею

При цьому лише 24.10.2018 було отримано звернення керівника ТОВ "УКРАНІКСАР" Севінч О.Я. щодо утилізації повернутих тварин. Зауважимо, що звернення власника вантажу є необхідним процедурним етапом для провадження будь-яких дій із ним.

25.10.2018 перший заступник голови Держпродспоживслужби відповідно до звернення дав доручення щодо забезпечення ідентифікації вантажу, супроводження під час перевезення тварин з території морського порту до місця утилізації (Тульчинська філія ДП "УКРВЕТСАНЗАВОД" в Вінницькій області та забезпечення контролю під час його утилізації).

Як повідомляв УНН, сотні овець без їжі і води два тижні тримали у Чорноморському портовому терміналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві мучителя тварин притягли до суду за вбивство цуценяти

Українські Національні Новини

Кримінал та НП