os-nadali-garantiyi-bezpeki-dlya-rozchistki-snigu-z-ukrayinskogo-boku-kpvv

ОС надали гарантії безпеки для розчистки снігу з українського боку КПВВ

 • 9529 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Об'єднані сили на Донбасі надали необхідні гарантії безпеки для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки з розчищення снігу у районах КПВВ з української сторони, з запитом про які звернулися представники регіонального офісу СММ ОБСЄ. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр ООС.

"У зв'язку з критичними погодними умовами та випаданням великої кількості снігу представники регіонального офісу СММ ОБСЄ звернулися до української сторони СЦКК з запитом про надання додаткових гарантій безпеки для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки по розчищенню ділянок в районах КПВВ з української сторони. Необхідні гарантії безпеки з боку Об'єднаних сил забезпечені своєчасно і у повному обсязі", - повідомили у штабі.

Проведення снігоприбирання відповідних цивільних служб з української сторони, як зазначається, заплановані на 10:00 10 січня поточного року.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що необхідність і оперативність зазначених снігоприбиральних заходів викликана усуненням тимчасових труднощів, які в холодну пору року відчувають цивільні люди під час переміщення через КПВВ уздовж лінії зіткнення. Крім того, очищення доріг від снігових заторів сприятиме безпечному і безперешкодному пересуванню патрулів СММ через лінію зіткнення в рамках діючого мандата", - додали у штабі.

Українська сторона СЦКК закликала окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, дотриматися взятих зобов'язань і не вдаватися до провокативних дій під час проведення снігоприбиральних заходів в районах КПВВ.

Нагадаємо, бойовики уповільнили пропуск через КПВВ, жінки і діти мерзли у довжелезних чергах.

Українські Національні Новини

Суспільство