oprilyudneno-adresi-rosiyskikh-tyurem-de-utrimuyut-ukrayinskikh-vyazniv

Оприлюднено адреси російських тюрем, де утримують українських в’язнів

 • 13595 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Десятки українських військовополонених і ув’язнених з політичних мотивів українських громадян утримуються в російських тюрмах і потребують підтримки співвітчизників. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко в Facebook, передає УНН.

"Це - списки наших військовополонених і політв‘язнів, яких Кремль утримує в російських тюрмах. І адреси тюрем. Ще десятки наших утримують на окупованому Донбасі і в Криму. Знайдіть годину, напишіть нашим кілька слів підтримки, подяки, слів про те, як ми всі їх чекаємо. Сьогодні я разом з колегами з МЗС і парламенту написала нашим листи підтримки", - написала Геращенко, додавши списки адрес.


При цьому вона наголосила, що писати треба російською, а в конверт вкладати ще один конверт і міжнародну марку.

Нагадаємо, сьогодні на судовому засіданні в окупованому Криму командир дивізії, капітан другого рангу із захопленого росіянами у районі Керченської протоки військового катера "Бердянськ" Денис Гриценко заявив, що є військовополоненим.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. У зв'язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Українські Національні Новини

Політика