oos-boyoviki-chotiri-razi-porushili-rezhim-tishi-7

ООС: бойовики чотири рази порушили "режим тиші"

 • 9506 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Минулої доби, 7 грудня, бойовики чотири рази порушили “режим тиші” на Донбасі. Попри це, під час ранкового зведення у штабі ООС повідомили, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, інформує УНН.

"7 грудня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню. Так, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік позицій українських захисників неподалік Водяного, застосувавши при цьому автоматичні станкові гранатомети", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що факт порушення режиму зафіксовано у вечірній час і у районі населеного пункту Новотроїцьке, де ворог застосував підствольні гранатомети та великокаліберні кулемети. А біля Авдіївки противник здійснив постріл з ручного протитанкового гранатомета.

"Провокаційні дії російсько-окупаційних військ не становили загрози для життя і здоров'я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає", - повідомили у штабі.

Додається, що воїнами ЗСУ було виявлено факт інженерного обладнання позицій з напрямку тимчасово окупованої Горлівки у бік українських підрозділів в районі населеного пункту Південне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В напрямку окупованої Горлівки небом запустили український прапор

Від початку поточної доби, 8 грудня, порушень домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, не було. Режим тиші вздовж лінії розмежування зберігався повною мірою.

Нагадаємо, голова партії Олександр Корнієнко пояснив, чому Раді знову пропонують продовжити “особливий статус” Донбасу.

Українські Національні Новини

Суспільство