oon-zasudila-bezsovisne-vbivstvo-palestinskikh-ditey

ООН засудила "безсовісне" вбивство палестинських дітей

 • 206155 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. У четвер голова ООН з прав людини висловила тривогу з приводу числа вбитих і поранених палестинських дітей цього місяця і вимагає притягти винних до відповідальності, передає УНН.

Цитата

"Заподіяння шкоди будь-якій дитині під час конфлікту викликає глибоку тривогу", - заявила Мішель Бачелет, верховний комісар ООН з прав людини.

"Вбивство та нанесення каліцтв стільким дітям цього року безсовісно".

Деталі

Її офіс повідомив, що 19 дітей було вбито на палестинських територіях через недавні заворушення, внаслідок чого загальна кількість загиблих дітей цього року досягла 37.

Останньою жертвою серед дітей став 10-річний Ліян аль-Шаєр, який помер у четвер у єрусалимській лікарні від поранення в голову, отриманого під час останньої хвилі насильства у Газі.

Сімнадцятьох дітей було вбито під час бойових дій у Газі з 5 по 7 серпня, ще двох убито у вівторок під час операцій ізраїльських правоохоронних органів на Західному березі.

Управління ООН з прав людини заявило, що серед 48 палестинців, убитих під час конфлікту в Газі минулого тижня, було щонайменше 22 цивільні особи. Серед них 17 дітей.

УВКПЛ повідомило, що із 360 поранених палестинців майже дві третини були цивільними особами, у тому числі 151 дитина.

Трьох дітей із Гази підключено до систем життєзабезпечення у лікарні в анексованому Ізраїлем східному Єрусалимі, повідомило у четвер офіційне палестинське інформаційне агентство Wafa.

"У ряді інцидентів діти були більшістю жертв, - заявили в офісі Бачелет. - Такі атаки повинні припинитися".

Додамо

Ізраїль наполягає на тому, що деяких із загиблих мирних жителів, у тому числі дітей, було вбито ракетами «Ісламського джихаду», які не долетіли або дали осічку.

Українські Національні Новини

Новини Світу