oon-za-menshe-nizh-rik-na-donbasi-postrazhdali-11-pratsivnikiv-vodnikh-resursiv

ООН: за менше ніж рік на Донбасі постраждали 11 працівників водних ресурсів

 • 8054 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Після того, як напередодні були поранені троє працівників підприємства "Вода Донбасу", загальна кількість постраждалих робітників водних ресурсів за останні дев’ять місяців зросла до 11. Про це повідомили у представництві ООН в Україні, закликавши до посилення захисту цивільного населення та інфраструктури на сході України, передає УНН.

"Троє працівників водного підприємства "Вода Донбасу" потрапили під обстріл під час очищення снігу на під'їзній дорозі до великої насосної станції. Останній інцидент підсумував загальну кількість постраждалих робітників водних ресурсів до 11 за останні дев’ять місяців, залишивши одного з них із серйозними ушкодженнями, а двох інших – з незначними травмами", - повідомили у представництві ООН.

Координатор системи ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані висловила своє занепокоєння з приводу чергового обстрілу 10 січня працівників водних ресурсів і закликала до "посилення захисту цивільного населення та інфраструктури на сході України".

Попри те, що жоден із працівників водних ресурсів не постраждав у 2016 та 2017 роках, торік спостерігалося різке зростання кількості інцидентів, які торкнулися як працівників, так і об'єктів, вказали в представництві ООН.

"Обстріл і наземні міни також сильно вплинули на об'єкти водного господарства, а в 2018 році було зареєстровано 88 інцидентів”, - сказала Лубрані, зазначаючи, що ці інциденти також призвели до кількох випадків зупинення водопостачання.

"Будь-яке націлювання на цивільну інфраструктуру або працівників, або навмисне порушення доступу до систем водопостачання або опалення є порушенням міжнародного гуманітарного права”, - вказала Лубрані.

Як повідомляв УНН, 10 січня під час обстрілу поранено трьох співробітників компанії "Вода Донбасу".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП