oon-artileriya-obstrilyuye-zhitlovi-rayoni-tripoli-ta-mashini-shvidkoyi-dopomogi

ООН: артилерія обстрілює житлові райони Триполі та машини швидкої допомоги

 • 7153 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Тисячі жителів лівійської столиці Триполі живуть під обстрілами, багато хто не має можливості покинути охоплені бойовими діями райони. Близько трьох тисяч біженців і мігрантів також перебувають в зоні конфлікту під протекцією міжнародних організацій. За час бойових дій у Тріполі співробітниками Організації Об'єднаних Націй вдалося вивезти лише кілька сотень сімей. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт ООН.

"Ми спостерігаємо все більше безладні обстріл житлових районів і нападу на об'єкти цивільної інфраструктури", - повідомив на брифінгу в Нью-Йорку прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік.

Він нагадав сторонам лівійського протистояння про їхні зобов'язання в рамках міжнародного гуманітарного права.

За словами Дюжарріка, на гуманітарні операції в Лівії катастрофічно не вистачає коштів. Отримано лише 6% від 202 млн доларів, запитаних на допомогу лівійцям в 2019 році.

Крім того, із закликом припинити мирні райони до воюючих звернувся і спеціальний представник генерального секретаря ООН по Лівії Гассан Саламі. У неділю він зустрівся в Тріполі з главою Президентської ради Файєзом Серраджем і мерами міст, розташованих в західній частині країни. Учасники зустрічі обговорили питання захисту мирного населення та доставки гуманітарної допомоги.

З Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомляли про тисячі лівійців, які опинилися в кільці вогню в зоні бойових дій. Ще в більш плачевній ситуації - біженці і мігранти з інших країн, яких тримають під замком, але перестали забезпечувати водою і продовольством. Гуманітарні співробітники намагаються доставити їм допомогу, однак це можливо далеко не завжди. На сьогоднішній день вдалося допомогти лише шести тисячам біженців і мігрантів.

За даними Міжнародної організації з міграції, з початку активізації бойових дій свої будинки залишили 18 тисяч лівійців.

Нагадаємо, що на початку квітня Лівійська національна армія під керівництвом генерала Халіфа Хафтара почала наступ на Триполі.

Раніше УНН повідомляв, що щонайменше 147 осіб загинули, 614 отримали поранення під час бойових дій в Лівії.

Українські Національні Новини

Новини Світу