ombudsmen-zaklikala-yevropu-vtrutitis-cherez-pobittya-politvyaznya-griba

Омбудсмен закликала Європу втрутитись через побиття політв'язня Гриба

 • 10506 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова занепокоєна грубим порушенням прав і свобод громадянина України Павла Гриба, який утримується у ростовському СІЗО і закликала Європейський комітет з питань запобігання катуванням втрутитись. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"У 20-річного Павла діагностовано низку серйозних захворювань і він потребує термінової медичної допомоги.

До того ж, зі слів хлопця, до нього застосовувалося фізичне насильство. Співробітники правоохоронних органів РФ побили його ще під час затримання, вимагали визнання вини. Знущання над Павлом продовжувалося також під час конвоювання до СІЗО Ростова-на-Дону", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Кремля Гриб заявив про підміну ключового свідка

Омбудсмен зазначила, що звернулась до Миколи Гнатовського, Президента Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, та попросила його "втрутитися у ситуацію з українським політв’язнем Павлом Грибом".

Павло Гриб був викрадений співробітниками ФСБ РФ під час перебування на території Білорусі 24 серпня 2017 року, куди він поїхав зустрітися зі знайомою. Російські спецслужби звинувачують його в підготовці теракту в одній зі шкіл міста Сочі.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону відмовив у зміні запобіжного заходу на домашній арешт українському політв’язню Павлу Грибу всупереч суттєвому погіршенню стану його здоров’я.

Українські Національні Новини

Політика