oman-gotoviy-vklasti-260-mln-dol-u-virobnitstvo-kuryatini

Оман готовий вкласти 260 млн дол. у виробництво курятини

 • 10089 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Оман, країна на Середньому Сході, готовий вкласти 260 млн дол. у рамках розвитку стратегії продовольчої безпеки. Про це повідомляє Асоціація птахівників України, передає УНН.

Відзначається, що сьогодні Оман імпортує близько 90% споживаної в країні їжі. Ці показники можна зменшити шляхом розвитку внутрішнього виробництва, вважає генеральний директор Oman Food Investment Company (OFIC) Салех Аль Шанфарі.

"У районі Перської затоки живуть близько 45 мільйонів людей, але вони виробляють лише 10% споживаної їжі", - пояснює він.

Один з найбільших проектів OFIC - це створення птахофабрики, яка буде розташована в околицях міста Іврі, розповів гендиректор організації.

"Це стратегічний крок і великий проект, який ми маємо намір реалізувати у співпраці з компанією Al Saffa Poultry і фінансовими інвесторами. Локально, у регіоні, є стійкий попит на біле м'ясо, тому ми розробляємо проект, щоб забезпечити достатній обсяг якісного халяльного білого м'яса", - підкреслив Аль Шанфарі.

Проект оцінюється в 260 млн дол. Як очікується, нова птахофабрика буде введена в експлуатацію в 2019 році.

Також повідомляється, що ще 260 млн дол. буде вкладено в створення молочної компанії, для якої Оман вже почав імпорт худоби з Австралії, Нової Зеландії, Північної Америки та Європи.

Довідка: Oman Food Investment Company (OFIC) - державна організація, створена для розробки проектів в галузі продовольчої безпеки в країні.

Нагадаємо, українські компанії теж стурбовані питанням продуктової безпеки. Тому вітчизняний бізнес взяв курс на збільшення обсягів виробництва.

Наприклад, Вінницька птахофабрика агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" - найбільший виробник курятини під брендами ТМ "Наша Ряба", ТМ "Qualiko" (експорт), ТМ "Ukranian Chiken" (експорт) - запускає у цьому році другу виробничу лінію. До 2020 року очікується, що виробництво курятини лише на цьому птахокомплексі досягне 1 млн тонн на рік.

У Державній фіскальної службі "Миронівський хлібопродукт" вважають одним з головних "годувальників" України і відзначають, що завдяки їй Вінницький регіон став лідером рейтингу ключових постачальників продуктів тваринного походження. Крім внутрішнього ринку України, "МХП" годує й інші країни світу. Торік Європейський Союз закупив у "МХП" третину всього експортного обсягу. Значні поставки здійснюються і в східні країни світу, в тому числі споживачам халяльного білого м'яса.

Українські Національні Новини

Новини Світу