olimpiada-2020-na-velikikh-dorogakh-u-tokio-ne-zbirayutsya-provoditi-estafetu-olimpiyskogo-vognyu

Олімпіада-2020: на великих дорогах у Токіо не збираються проводити естафету олімпійського вогню

 • 15903 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Естафета олімпійського вогню в Токіо буде уникати доріг загального користування в більшості районів міста протягом перших восьми днів після початку етапу в японській столиці наступного тижня, заявив у вівторок столичний уряд, на тлі ознак відновлення захворюваності на COVID-19, пише УНН з посиланням на Kyodo News.

Деталі

За заявою столичного уряду, організатори не будуть проводити естафету на дорогах загального користування в Токіо, за винятком його невеликих острівних територій з 9 по 16 липня, у межах заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Перші вісім днів естафета повинна була проходити в основному на островах, а також в районі Тама на західних окраїнах центральної частини столиці Японії.

У результаті нового рішення понад 600 бігунів не зможуть взяти участь в забігу в естафеті. Замість цього вони збираються брати участь в церемонії запалювання вогню в кінцевому пункті призначення кожен день.

Токійський етап естафети почнеться після того, як вогонь пройде через 46 префектур країни, при цьому пандемія вже змусила багато інших районів згорнути свої плани і не дозволити бігунам пронести полум'я на вулицях своїх муніципалітетів.

Перед початком 121-денної естафети в кінці березня близько 10 000 бігунів повинні були нести олімпійський вогонь в 47 префектурах країни.

Очікується, що пізніше організатори визначать формат естафети з 17 липня до церемонії відкриття Олімпіади.

Доповнення

У Токіо, де з кінця квітня протягом двох місяців діяв надзвичайний стан, пов'язаний з COVID-19, тепер "квазі-надзвичайний стан" має припинитися 11 липня.

Однак з тих пір, як 20 червня закінчився третій надзвичайний стан, в Токіо щодня зростає кількість випадків коронавірусу, що підсилює побоювання, що Олімпійські ігри, які повинні початися 23 липня, можуть спровокувати сплеск інфікування.

Довідково

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію змагання були перенесені на рік і тепер будуть проводитися з 23 липня по 8 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу