okupatsiyna-prokuratura-vruchila-zasterezhennya-pro-nepripustimist-ekstremizmu-sestri-dzhemilyeva

Окупаційна прокуратура Криму вручила застереження "про неприпустимість екстремізму" сестрі Джемілєва

 • 20792 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Ветерану кримськотатарського національного руху, сестрі лідера кримських татар Мустафи Джемілєва - Ділярі Сейтвелієвій - підконтрольна Росії прокуратура Бахчисарайського району вручила застереження "про неприпустимість екстремізму". Про це повідомляє УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

"Прихильники Меджлісу на території Бахчисарайського району в період з 23 по 26 лютого готують акції екстремістського характеру, спрямовані на дестабілізацію ситуації на території республіки, масові несанкціоновані заходи з використанням екстремістської і націоналістичної символіки, приурочені до річниці загибелі першого муфтія Криму Номана Челебіджихана,  "День кримськотатарського опору російської окупації", - йдеться у тексті "застереження".

У окупаційній прокуратурі стверджують, що Діляра Сейтвелієва є "учасником (організатором) зазначених масових заходів".

У застереженні йдеться, що в разі невиконання вимог вона буде "притягнута до відповідальності".

"Я часто змушена бувати в Києві. Але, приїхавши в цей раз, ми у мене вдома організували зустріч з нашими талановитими молодими поетами Сейчре Кокча і Майї Сафет, на яку зібралося кілька десятків наших друзів-співвітчизників. Напевно, це розцінюється як недозволена активність. Знаю, ще одну людину, якій не вперше приносять таке "застереження", - розповіла Діляра Сейтвелієва.

Довідка УНН: в Україні 26 лютого відзначають "День опору Криму російській окупації", ініційований громадськістю. У цей день в 2014 році перед будівлею Верховної Ради АРК пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство".

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що СБУ передала представникам кримських татар на затвердження список осіб, яких хоче повернути Україна. 

Українські Національні Новини

Політика