okupanti-vbili-22-tisyachi-mariupoltsiv-misto-na-mezhi-infektsiynoyi-katastrofi-mer

Окупанти вбили 22 тисячі маріупольців, місто на межі інфекційної катастрофи – мер

 • 146718 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. За 100 днів війни російські окупанти вбили 22 тисячі жителів Маріуполя. Саме місто – на межі інфекційної катастрофи. Про це на брифінгу повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, передає УНН.

Цитата

"За нашою оцінкою, вона дуже обережна, більше 20 тисяч вбитих. Це в два рази більше, ніж було вбито за часи Другої світової війни. За два роки окупації в місті Маріуполі в 1941-1943 роках нацисти вбили трохи більше 10 тисяч мирного населення. За 100 днів війни рашисти вбили 22 тисячі. Ще близько 100 тисяч цивільних знаходяться в місті у заручниках рф", – зазначив Бойченко.

Також він додав, що масові вбивства супроводжувалися неможливістю поховати тіла в цивілізованих умовах. Адже загиблі захоронені в дворах будинків, в скверах і парках, створено десятки тисяч братських могил. Але крім того, багато тіл залишаються непохованими, що зумовлює спалах інфекційних хвороб.

Щодо руйнувань міста, то Бойченко повідомив, зруйновано близько 95% багатоповерхових будинків. 50% житлового фонду, а це 1300 будівель, знищено повністю.

Нагадаємо

У Маріуполі окупанти роздають людям воду, яка майже непридатна для вживання без кип'ятіння.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП