okupanti-u-khersoni-zakhopili-pasportni-servisi-i-rozdayut-svoyi-pasporti-oda

Окупанти у Херсоні захопили паспортні сервіси і роздають свої паспорти - ОДА

 • 204726 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. За наявною інформацією, російські окупанти у тимчасово зайнятому Херсоні захопили українські паспортні сервіси і роздають свої паспорти, йдеться у зведенні з ОДА за добу, пише УНН.

Деталі

"Є інформація, що окупанти у Херсоні захопили паспортні сервіси, де видають свої паспорти жителям області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що "вже четверту добу жителі Херсона та деяких тергромад залишаються без будь-якого зв’язку та інтернету".

"Херсонщина: ворожі війська продовжують намагатися утримувати зайняті позиції. Зокрема, бойові дії йдуть на кордоні Миколаївської та Дінпропетрвоської областей та у Бериславському районі", - сказано у повідомленні.

При цьому, за даними ОК "Південь", "ворог, потерпаючи від системних контратак наших підрозділів, підтягнув та розвантажує на залізниці, в 40 км від Херсону 27 БМП-1". "Відчайдушна спроба рашистів відновити втрачене положення в районі Миколаївки на Херсонщині успіху не мала. Тоді по наших позиціях було нанесено 2 авіаційних удари. Без втрат. А внаслідок масованого обстрілу Нововоронцовки поранено 2 цивільних осіб", - вказали в ОК "Південь" у Facebook.

Доповнення

Наприкінці травня путін підписав указ про спрощену видачу російських паспортів жителям Запорізької та Херсонської областей. Міністерство закордонних справ України заявило, що указ путіна "відкриває шлях до примусу" жителів тимчасово захоплених армією рф територій набувати російське громадянство.

Українські Національні Новини

Суспільство