okupanti-nischat-kulturnu-spadschinu-ta-budivli-naslidki-na-piv-ukrayini

Загарбники нищать культурну спадщину та будівлі: наслідки на пів України

 • 132096 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. В Україні пошкоджень та руйнувань зазнали культурні об'єкти на території 56 територіальних громад у 13 регіонах через збройну агресію росії. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Пошкоджень та руйнувань зазнали культурні об'єкти на території 56 територіальних громад у 13 регіонах України. Найбільших втрат та збитків культурна інфраструктура отримала наразі у Донецькій, Луганській Сумській та Миколаївській областях", - розповів Дніпров.

Деталі

За його словами, суттєвих руйнувань зазнали об'єкти культурної спадщини.

"Окупанти не посоромилися бомбардувати навіть засновану у XV ст. Святогірську лавру, у якій під час ворожої атаки ховалися монахи та мирні люди", - сказав Дніпров.

Дніпров зауважив, що скласти повний список зруйнованих та пошкоджених об'єктів культурної інфраструктури наразі складно, адже частина територій Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей перебувають під окупацією армії рф.

"А частина територій Київської, Сумської та Чернігівської областей досі розміновується", - додав Дніпров.

Доповнення

18 квітня повідомлялося, що в Україні зафіксовано вже 200 об’єктів культурної спадщини, які зруйнували російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП