odnorichna-ditina-otruyilasya-vodoyu-z-kolodyazya

Однорічна дитина отруїлася водою з колодязя

 • 10751 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. У Харківській області медики зареєстрували випадок отруєння дитини, віком 1 рік і 2 місяці, нітратами, що містилися у питній воді з колодязя. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДУ "Харківський обласний лабораторний центр МОЗ".

Дитина, яка проживає у селищі Прудянка Дергачівського району Харківської області, у важкому стані була госпіталізована до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗОЗ "Обласна дитяча клінічна лікарня" №1.

При цьому у лабцентрі додали, що мати дитини знала про понаднормативний вміст нітратів у воді власного колодязя, тож використовувала фасовану воду або користувалась іншим колодязем, вода в якому, за свідченнями інших жителів, є "хорошою".

За фактом отруєння дитини фахівці ДУ "Харківський ОЛЦ МОЗ України" провели дослідження води з цього колодязя, у результаті чого з'ясували, що вміст нітратів у воді становив 414,3 мг/куб. дм, що у 8,3 рази перевищує гігієнічний норматив.

Як наголосили у лабцентрі, для задоволення питних та господарсько-побутових потреб населення, особливо дітей, колодязну воду необхідно використовувати лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості води, а дітям до 3-х років взагалі не давати воду з колодязів та природних джерел.

Нагадаємо, у Львові отруїлися десятеро вихованців ясельної групи у дитячому садку №153.

Українські Національні Новини

Здоров'я