odnomu-z-postachalnykiv-minoborony-yakoho-zatrymaly-na-khabari-u-piv-miliona-dolariv-obraly-zapobizhnyi-zakhid

Одному з постачальників Міноборони, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів, обрали запобіжний захід

 • 33092 переглядiв

Львівському бізнесмену та постачальнику Міноборони, затриманого на хабарі у розмірі $500 тис. посадовцю ДБР, обрали запобіжний захід.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників міністерства оборони, який пропонував хабар одному з керівників ДБР. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Бюро. 

За матеріалами ДБР Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою львівському бізнесмену. Підозрюваний також за рішенням суду може внести заставу у розмірі 429 млн. 440 тис гривень

- йдеться у повідомленні ДБР. 

Деталі 

Працівники ДБР затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.  Той пропонував хабар за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Як зазначається, ДБР порушило кілька місяців тому кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Однак багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами.

За попередніми оцінками сума збитків може сягати понад 1 млрд грн.

Доповнення

Бізнесмену повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).  Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк до восьми років.

У Чернігові з хабарем у понад 140 тис. грн затримали начальника управління міськради01.12.23, 14:00 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП