odniyeyi-maski-dlya-zakhistu-vid-koronavirusu-nedostatno-likar-infektsionist

Однієї маски для захисту від коронавірусу недостатньо - лікар-інфекціоніст

 • 67252 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук у коментарі УНН пояснив, чому лише носіння маски недостатньо аби захистити себе від коронавірусної інфекції. На його думку, засоби індивідуального захисту від Covid-19 повинні застосовуватися комплексно.

Цитата

“Всі засоби (індивідуального захисту - ред.), обривають шлях передачі коронавірусу, тому що інфекційний процес складається з джерела інфекції, шляху передачі і сприйнятливого організму. Шлях передачі повітряно-крапельний. Маска не є досконалим засобом, тому що віруси настільки маленькі, що вони проникають, але великі скупчення вірусів будуть осідати на тій масці і все таки до людини попаде невелика кількість летючих вірусів, які проникнуть в дихальні шляхи”, - пояснив він.

Водночас лікар підкреслив - вакцинація разом з індивідуальним захистом допомагає захистити організм від коронавірусу.

“Важкість хвороби великою мірою залежить від інфікуючої дози збудника. Якщо збудник попаде у великій дозі, то він навіть сильний організм може положити і знищити. Якщо вірус попаде в невеликій дозі, то організм, а тим більше якщо вакцинований, маючи достатню кількість антитіл, швидко його нейтралізує і хвороби може взагалі не бути”, - вважає Ігор Гайдук.

Українські Національні Новини

Суспільство