ochilnik-krail-ivan-rudiy-vidmovivsya-komentuvati-vidachu-litsenziyi-bukmekerskiy-kompaniyi-1xbet

Очільник КРАІЛ Іван Рудий відмовився коментувати видачу ліцензії букмекерській компанії 1xBet

 • 480465 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Голова української Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий відмовився надавати коментар журналістам УНН стосовно видачі ліцензії букмекерській компанії 1xBet та їх ймовірного російського коріння.

Деталі

Під час телефонної розмови з журналістами ІА УНН Іван Рудий назвав всю компанію проти букмекера 1xBet замовною, а на питання, чи дійсно 1xBet - проросійська компанія, яка має коріння в рф, Рудий відмовився відповідати та кинув слухавку.

Контекст

Іван Рудий є очільником КРАІЛ, водночас наразі його обов’язки виконує Олена Водолажко. Саме вона підписувала та в подальшому повинна була контролювати діяльність букмекерської компанії ТОВ “ТБК” (бренд 1xBet - ред.), якій 30 березня, у розпал повномасштабного вторгнення росії в Україну, було видано 2 ліцензії. Тоді в Комісії заявили - по документам компанія ніяк не пов’язана з країною-агресором.

Як виявилося пізніше, ТОВ “ТБК” дійсно номінально належить українським громадянам. Водночас сам бренд 1xBet, за інформацією журналістів InformNapalm, контролюється російськими громадянами Романом Семіохіним, Сергієм Каршковим та Дмитром Казоріним.

Попри це, в КРАІЛ і досі повідомляють, що не бачать російського сліду в компанії та не анульовують ліцензію букмекерам, незважаючи на заяву та доручення Президента України ввести санкції проти всього бізнесу, який пов’язаний з росією.

Українські Національні Новини

Політика