obsye-povidomlyaye-pro-zbilshennya-porushen-na-dobasi-zokrema-na-dilyantsi-rozvedennya

ОБСЄ повідомляє про збільшення порушень на Донбасі, зокрема - на ділянці розведення

 • 11060 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. У період із 9 до 22 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала більшу кількість порушень режиму припинення вогню, аніж за попередній двотижневий період. Зокрема, порушення зафіксували на ділянці розведення в районі Петрівського. Про це йдеться у звіті про роботу СММ, станом на 23 березня, передає УНН.

"У період із 9 до 22 березня СММ зафіксувала близько 11 300 порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 5 350 вибухів, якщо порівнювати з орієнтовно 9 100 таких порушень (у тому числі 3 150 вибухів), зафіксованих за попередній двотижневий період", - йдеться у повідомленні.

У місії зазначили, що продовжили здійснювати моніторинг безпекової ситуації на трьох ділянках розведення сил і засобів, а також навколо них.

"СММ констатувала спокійну ситуацію на ділянці розведення в районі Станиці Луганської. Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Петрівського, а також міни та невибухлі боєприпаси на ділянці розведення в районі Золотого", - зазначили у місії.

У звіті також повідомляється, що за ці два тижні СММ зафіксувала 85 одиниць озброєння, розміщених із порушенням відповідних ліній відведення: 34 в підконтрольних урядові районах і 51 в непідконтрольних.

Нагадаємо, минулої доби збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика