obstrili-prodovzhuyutsya-sinyegubov-zayaviv-scho-povertatisya-v-kharkiv-ta-deokupovani-mista-oblasti-sche-duzhe-nebezpechno

Обстріли продовжуються: Синєгубов заявив, що повертатися в Харків та деокуповані міста області ще дуже небезпечно

 • 170781 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Люди масово повертаються в Харків та деокуповані населені пункти області. Однак це на сьогодні ще дуже небезпечно, адже продовжуються обстріли. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує УНН.

Цитата

«Люди почали масово повертатися до Харкова. Ми щодня фіксуємо залізничним транспортом повернення близько 2-2,5 тис. людей. Це західна Україна, навіть із закордону повертаються люди. Місто оживає, з'являється більше автівок…Навіть люди починають повертатися до деокупованих населених пунктів, однак це на сьогодні ще дуже небезпечно. Тому що звільнені Циркуни у нас й сьогодні були обстріляні, як й, власне кажучи місто Харків, вночі зазнав обстрілів Київський район, де будівля ДСНС, тому сказати, що у Харкові абсолютно безпечно ми ще не можемо», - розповів Синєгубов.

Деталі

Також він зазначив, що сьогодні обстріляні також Прудянка, Вільхуватка - 3 постраждалих. Вдень знову обстріляли Салтівку та П’ятихатки - 3 постраждалих.

«Є обстріли наших позицій з території РФ, у відповідь працюють наші Збройні Сили. Ворог зосередився на обороні своїх позицій. Але, якщо він відчує слабкість нашої оборони, спробує цим скористатися», - повідомив Синєгубов.

Проте він зазначив, що українські захисники продовжують успішно контратакувати. «Сьогодні наші бійці звільнили від окупантів населений пункт Дементіївка», - написав Синєгубов.

Доповнення

17 травня Харків не зазнав обстрілів з боку російських окупантів, в області внаслідок ворожих атак двоє чоловіків дістали поранення.

Українські Національні Новини

Суспільство