nyt-yes-gotoviy-nastupnogo-tizhnya-skhvaliti-poetapne-embargo-na-naftu-z-rf

NYT: ЄС готовий наступного тижня схвалити поетапне ембарго на нафту з рф

 • 247213 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Європейський Союз може вже наступного тижня схвалити поетапне ембарго на нафту з рф, повідомляє The New York Times із посиланням на джерела, пише УНН.

Цитата

"Очікується, що нафтове ембарго, яке запроваджуватиметься поетапно протягом кількох місяців, буде схвалено послами ЄС наступного тижня, що дозволить уникнути трудомісткого процесу зустрічі глав держав", - пише видання.

Деталі

Зазначається, що ЄС готовий схвалити ембарго на російську нафту на тлі свіжих оцінок того, що наступ російських військових на схід в Україні гальмується через проблеми з логістикою та жорсткий український опір.

"Країнам ЄС були потрібні тижні, щоб узгодити контури цього заходу, і інтенсивні переговори будуть продовжуватися у вихідні, перш ніж Європейська комісія, виконавчий орган блоку, представить остаточну пропозицію для схвалення послами ЄС", - зазначає видання з посиланням на джерела.

Вказано, що офіційні особи заявили, що позиція Німеччини "була критичною" у доопрацюванні нового заходу.

Доповнення

росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, забезпечуючи близько чверті річних потреб блоку, за даними на 2020 рік, що становить близько половини всього експорту росії. У міру того, як нафтове ембарго буде поетапно вводиться, блок прагнутиме перекрити дефіцит за рахунок збільшення імпорту з інших джерел, таких як країни Перської затоки, Нігерія, Казахстан та Азербайджан, заявляють офіційні особи.

Українські Національні Новини

Економіка