nyt-mistseperebuvannya-vatazhka-id-virakhuvali-zavdyaki-dopitu-odniyeyi-z-yogo-druzhin

NYT: місцеперебування ватажка ІД вирахували завдяки допиту однієї з його дружин

 • 13098 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Інформація про місцезнаходження ватажка терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакра аль-Багдаді була отримана в результаті затримання та допиту влітку цього року однієї з його дружин і кур'єра. Про це повідомила в неділю газета The New York Times з посиланням на джерело, передає УНН.

За інформацією видання, в результаті їх затримання американським спецслужбам вдалося встановити приблизне місце дислокації ватажка ІД, який переховувався у "віддаленому селі на північному заході Сирії".

Ці дані дозволили керівництву Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США у співпраці з іракською та курдською розвідкою точніше встановити місцезнаходження аль-Багдаді, а також направити в цей район шпигунів для відстеження його переміщень.

Нагадаємо, 27 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про ліквідацію американськими військовими аль-Багдаді. За словами американського лідера, разом з ватажком ІД було знищено безліч бійців угруповання та його спільників. Трамп також висловив подяку Туреччині, Сирії, Росії та Іраку за сприяння в проведенні операції. 

Українські Національні Новини

Новини Світу