novozelandskomu-strilku-u-sudi-visunut-50-obvinuvachen-u-vbivstvi

Новозеландському стрілку у суді висунуть 50 обвинувачень у вбивстві

 • 9809 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У справі про теракт у двох мечетях у новозеландському місті Крайстчерч австралійцю Брентону Тарранту у суді висунуть 50 обвинувачень у вбивстві і 39 - у спробі вбивства. Про це повідомляє поліція Нової Зеландії, передає УНН.

"Теракти у Крайстчерчі - висунуті додаткові обвинувачення. Поліція може підтвердити, що людині, взятій під варту у зв'язку з терористичними актами в Крайстчерчі, буде висунуто 50 обвинувачень у вбивстві і 39 - у замаху на вбивство, коли постане перед судом у Крайстчерчі в п'ятницю, 5 квітня", - йдеться у заяві новозеландської поліції, оприлюдненій у четвер.

У поліції додали, що інші обвинувачення все ще перебувають на розгляді.

Нагадаємо, Таррант був поміщений судом під арешт 16 березня. Його звинувачують у вбивствах 15 березня під час нападу на дві мечеті в Крайстчерчі, де на той момент перебували сотні людей. У результаті атаки загинули 50 осіб, ще 50 поранених були доставлені в лікарні.

Напередодні нападу Таррант опублікував в соцмережах документ, який експерти в області боротьби з тероризмом порівняли з "маніфестом" норвезького націоналіста Андерса Брейвіка, який влаштував масовий теракт в липні 2011 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу