novim-golovoyu-bundestagu-obrali-volfganga-shoyble

Новим головою Бундестагу обрали Вольфґанґа Шойбле

 • 13620 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Колишнього міністра фінансів Німеччини Вольфґанґа Шойбле на установчому засіданні Бундестагу було обрано новим головою німецького парламенту. За нього проголосував 501 парламентар. Про це повідмоляє УНН з посиланням на DW.

На установчому засіданні Бундестагу також обрали п'ятьох заступників голови парламенту. Зокрема, представника ХСС Ганса-Петера Фрідріха, одного з лідерів СДПН Томаса Опперманна, представника ВДП Вольфґанґа Кубіцкі, депутата від Зелених Клаудію Рот, і представницю Лівих Петру Пау.

Як і очікувалося, депутат від правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" Альбрехт Ґлазер під час першого, другого і третього туру голосування не здобув потрібної кількості голосів. Колишній член Християнсько-демократичного союзу Ґлазер відомий тим, що неодноразово називав іслам політичною ідеологією, а не релігією. Багато депутатів з інших фракцій ще до початку голосування висловлювалися критично на його адресу.

Після завершення засідання канцлеру та федеральним міністрам вручають документи про завершення їхніх повноважень, однак президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр доручив членам кабміну виконувати обов'язки до формування нового уряду.

Нагадаємо, консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу і Християнсько-демократичного союзу, виборчий список якої очолює канцлер Ангела Меркель, здобув перемогу на парламентських виборах в Німеччині.

Українські Національні Новини

Політика