nova-politika-konfidentsiynosti-tiktok-dozvolyaye-zbirati-biometrichni-dani-vklyuchayuchi-vidbitki-oblichchya-i-golos

Нова політика конфіденційності TikТok дозволяє збирати біометричні дані, включаючи відбитки пальців і голос

 • 18072 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Соціальна мережа TikTok представила основні оновлення своєї політики конфіденційності, включаючи додавання нового розділу, який дозволяє компанії, що належить ByteDance, збирати біометричну інформацію користувачів із США. Про це повідомляє УНН з посиланням на Tech Crunch.

Цитата

"Ми можемо збирати біометричні ідентифікатори і біометричну інформацію відповідно до законодавства США, таку як відбитки пальців і голос з вашого користувацького контенту. Якщо це потрібно за законом, ми будемо запитувати у вас всі необхідні дозволи до будь-якого такого збору", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначає Tech Crunch, ці оновлення можуть дозволити TikTok збирати біометричні дані більшості користувачів із США, не питаючи їхнього дозволу, через те, що тільки в декількох штатах країни є закони, що обмежують збір таких даних компаніями.

В TikTok не зазначають для чого потрібні ці дані.

Контекст

У лютому TikTok заплатив 92 мільйони доларів для врегулювання колективного позову в штаті Іллінойс за звинуваченнями в порушенні закону штату про конфіденційність біометричних даних.

У минулому році адміністрація Трампа безуспішно намагалася повністю заборонити TikTok в США, стверджуючи, що його компанія-власник базується в Пекіні, що є загрозою національній безпеці.

Президент Джо Байден в четвер видав указ, що забороняє американцям інвестувати в китайські фірми, пов'язані зі стеженням за релігійними і етнічними меншинами.

Більшість експертів з кібербезпеки кажуть, що TikTok являє собою не велику загрозу безпеці для середньостатистичного американця, ніж будь-яке інший додаток для соціальних мереж, хоча деякі урядові установи і політики США заборонили співробітникам використовувати додаток в особистих цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: StopFake: у TikTok буде нова корисна функція

Українські Національні Новини

Новини Світу