nkrekp-zvinuvatili-u-bankrutstvi-energokompaniy-ukrayini

НКРЕКП звинуватили у банкрутстві енергокомпаній України

 • 10764 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Нинішнє керівництво НКРЕКП (Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг) винне у доведенні до банкрутства енергокомпаній України. Таку заяву у себе в FB оприлюднив народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

"При попередній владі, державні енергетичні компанії генерували для бюджету мільярдні прибутки. Нинішні управлінці, в тому числі і в НКРЕКП, докерувалися до того, що "Енергоатом" на грані банкрутства, а мільярдну фінансову діру в "Укренерго" рятують черговим підняттям тарифів", - зазначив він.

Також Гончаренко вказує, що голова НКРЕКП Валерій Тарасюк давав кошти колишньому нардепу Сергію Лещенко після візиту до Москви.

"Я так і не почув відповіді, за що Тарасюк влітку 2019 року заплатив Лещенку 415 тисяч гривень після того як кілька разів з’їздив до Москви", - заявив нардеп.

Нагадаємо, Тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила факти регулярних відвідин Російської Федерації головою НКРЕКП Валерієм Тарасюком. За словами члена ТСК, нардепа Валентина Наливайченка, Тарасюк у 2018 році був в РФ мінімум тричі.

Також в рамках ТСК виявлено сімейний бізнес голови НКРЕКП у сфері енергетики.

Українські Національні Новини

Політика