nizhnya-palata-parlamentu-niderlandiv-pidtrimala-legalizatsiyu-viroschuvannya-marikhuani

Нижня палата парламенту Нідерландів підтримала легалізацію вирощування марихуани

 • 10971 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, який передбачає легалізацію вирощування марихуани, повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

Як відзначає видання, наразі в Нідерландах дозволено продаж марихуани, проте її вирощування є кримінальним злочином.

Згідно із законопроектом, професійні рослинознавці, які виконують низку умов, можуть отримати дозвіл на культивацію канабісу, і за це їм не буде загрожувати кримінальне переслідування.

Документ був розроблений і винесений на голосування партією "Демократи-66". Крім неї, законопроект підтримали Партія праці, Соціалістична партія, "Зелені ліві", партії "50 плюс" і "За Нідерланди" та Партія захисту тварин. Проти ініціативи голосували Народна партія за свободу і демократію, "Християнсько-демократичний заклик", Партія свободи, "Християнський союз" і Державна реформатська партія.

Політсили, які підтримали законодавчу ініціативу, впевнені, що вона дозволить скоротити кількість злочинів, пов'язаних із вирощуванням марихуани.

Для того, щоб проект став повноцінним законом, його ще повинна схвалити верхня палата парламенту – Сенат. Однак партії, які підтримали документ, не мають у Сенаті більшості голосів.

Нагадаємо, на початку лютого глава уряду Мексики Мігель Анхель Мансера підписав першу в історії конституцію мексиканської столиці, яка, зокрема, передбачає часткову легалізацію марихуани.

Українські Національні Новини

Новини Світу