nimetski-vcheni-viyavili-negativniy-vpliv-koronavirusu-na-robotu-mozku

Німецькі вчені виявили негативний вплив коронавірусу на роботу мозку

 • 35670 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Коронавірус негативно впливає на роботу мозку і нервової системи. Такого висновку дійшли німецькі вчені, передає УНН з посиланням на Nature.

Деталі

Учені провели кілька досліджень. Приводом для них стали повідомлення про неврологічні ускладнення у пацієнтів, які перехворіли коронавірусом, які почастішали.

У підсумку, усі проведені дослідження показали, що коронавірус може викликати запалення і пошкодження судин мозку. При поглибленому вивченні того, як коронавірус впливає на головний мозок пацієнтів, дослідники виявили ознаки пошкоджень, викликаних потоншанням судин у зразках тканин пацієнтів, які померли невдовзі після інфікування.

Водночас учені не виявили жодних ознак атипової пневмонії в зразках тканин, що говорить про відсутність прямої вірусної атаки на мозок.

По темі

При цьому, коронавірусна пневмонія - одне з серйозних ускладнень при COVID-19. Так, вірус SARS-CoV-2 проникає в нижні відділи дихальних шляхів (дрібні бронхи і альвеоли), пошкоджує клітини легенів і провокує сильну запальну реакцію.

Для того, щоб не допускати серйозних ускладнень від інфекції, обов'язково починати раннє лікування коронавірусу з перших симптомів.

Препарат, який ефективно допомагає при ранньому лікуванні, уже розробили ізраїльські та українські фахівці. При цьому, створенням препарату займалися українські вчені. До складу входить хлорнувата кислота з гіпохлорит іона, натрію хлорид і вода.

Загальна кількість пацієнтів, при лікуванні яких застосовувався препарат, становила 90 осіб. За перші 24 години у пацієнтів покращилися загальні показники життєдіяльності, істотно знизилися ознаки вірусного захворювання: не розвивалося запалення легенів, спостерігалася нормалізація показників температури тіла і сатурації крові. Препарат показав високу ефективність на ранній стадії лікування коронавірусних інфекцій.

Також його використання запобігло переходу середньої тяжкості перебігу хвороби у тяжку або критичну форми - повідомляють вчені.

Українські Національні Новини

Здоров'я