nimechchina-zayavila-scho-ne-vvazhaye-pivnichniy-potik-2-politichnim-proektom

Німеччина заявила, що не вважає "Північний потік-2" політичним проектом

 • 16304 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Німеччина не вважає російський проект газогону "Північний Потік-2" політичним проектом. Про це заявив глава МЗС Німеччини Хайко Маас у Києві під час спільної прес-конференції з українським колегою Павлом Клімкіним, передає кореспондент УНН.

"Ми не вважаємо цей проект політичним. Це проект, в якому залучено багато європейських підприємств. Серед іншого, і з Німеччини", - сказав Маас.

Водночас він наголосив, що транзит через Україну має бути збережений.

За словами Мааса, ФРН готова допомогти Україні шляхом створення газового консорціуму.

"Ми маємо шість фірм, які зараз оголосили про свою готовність брати участь у консорціумі", - додав він.

Окрім того, за його словами, під час переговорів у Москві російська сторона заявила, що продовжить транзит через Україну. Маас додав, що це також і в інтересах самої України.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що якщо "Північний потік -2" буде побудований, Росія організує серію провокацій, щоб припинити остаточно транзит через Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний Потік-2" є інструментом політичного шантажу РФ – Східне партнерство

4 вересня 2015 року у Владивостоці, в рамках Східного економічного форуму, Голова Правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер, Голова Правління BASF SE Курт Бок, член Правління E.ON SE Клаус Шефер, заступник генерального директора ENGIE П'єр Шарейр, Голова Правління OMV AG Райнер Зеле, Головний керуючий директор Royal Dutch Shell Бен ван Берден підписали Угоду акціонерів для створення газопровідної системи "Північний потік-2" для збільшення поставок природного газу в Європейський союз.

Українські Національні Новини

Політика