ni-privatnikh-litakiv-ni-gelikopteriv-lishe-avtobusami-yakim-bude-mashrut-vipiv-na-korolivskiy-pokhoron

Ні приватних літаків, ні гелікоптерів, лише автобусами – яким буде машрут ВІПів на королівський похорон

 • 236954 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Глави іноземних держав прибудуть до Вестмінстерського абатства на похорони королеви Єлизавети ІІ на автобусах, - йдеться у повідомленні Politico, передає УНН.

Деталі

Главам іноземних держав та їхнім супутникам, які прямують до Лондона на державні похорони королеви, було запропоновано прибути до Сполученого Королівства комерційними рейсами. Зазначається, що лондонський аеропорт Хітроу не буде доступним для організації приватних польотів у цей проміжок часу.

Світовим лідерам також повідомили, що вони не зможуть використовувати гелікоптери для відвідування похорону у Вестмінстерському абатстві 19 вересня, а натомість їх привезуть автобусами з місця збору в західному Лондоні.

Цитата

«Ви можете уявити Джо Байдена в автобусі?» - висловив своє обурення один іноземний посол.

Повідомляють, що таке рішення було прийняте організаторами королівського похорону, «через суворі заходи безпеки та суттєві обмеження на дорогах», тому держані лідери повинні будуть залишити власні автомобілі.

Згідно офіційних розпоряджень організаторів, на похорон запросили лише глав держав та їхні подружжя чи партнерів з кожної країни через обмежену кількість місць на території абатства.

Глави держав, які не можуть бути присутніми, можуть обрати одного офіційного представника, наприклад главу уряду чи старшого міністра.

Повідомляють також, що король Чарльз III влаштує прийом для всіх закордонних лідерів у Букінгемському палаці ввечері перед днем похорону.

Світові лідери також зможуть віддати останню шану королеві Єлизаветі ІІ та висловити свої співчуття у спеціальній книзі, що зберігається у Ланкастер-хаусі.

Після похорону іноземних лідерів дійдуть пішки до Дін-Ярду, що знаходиться на території абатства, та відвідають прийом, організований міністром закордонних справ Великобританії Джеймсом Клеверлі, після чого вони повернуться автобусом до західного Лондона, де зможуть пересісти у свої автомобілі.

Нагадаємо

Похорон королеви Єлизавети ІІ відбудеться 19 вересня у Лондоні, у Вестмінстерському абатстві.

Українські Національні Новини

Новини Світу