nepalets-pidkoriv-everest-v-rekordniy-26-y-raz

Непалець підкорив Еверест в рекордний 26-й раз

 • 209333 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Непальський шерпа піднявся на Еверест у рекордний 26-й раз, побивши свій попередній рекорд, встановлений минулого року, повідомля Reuters, пише УНН.

Деталі

52-річний шерпа Камі Ріта піднявся на гору Еверест заввишки 8 848,86 метра традиційним маршрутом південно-східного гребеня, очолюючи 10 інших альпіністів-шерпів.

"Камі Ріта побив свій власний рекорд і встановив новий світовий рекорд у скелелазіння", - розповів Таранат Адхікарі, генеральний директор Департаменту туризму столиці Катманду.

Маршрут сходження, використовуваний Камі Ріта, був вперше прокладений новозеландцем сером Едмундом Хілларі та непальським шерпою Тенцінгом Норгеєм у 1953 році і залишається нині найпопулярнішим.

Доповнення

Цього року Непал видав 316 дозволів на сходження на Еверест у пік сезону, що триває до травня, порівняно з 408 торік, що є найвищим показником за всю історію.

Гімалайська нація, яка сильно залежить від альпіністів щодо іноземної валюти, зіткнулася з критикою за те, що в 2019 році допустила "перенавантаженість" і кілька смертей альпіністів у горах.

На Еверест піднялися 10 657 разів з тих пір, як він був вперше підкорений у 1953 році з непальської та тибетської сторін - багато хто піднімався кілька разів, і, згідно з гімалайською базою даних, на даний момент загинуло 311 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу