neobkhidno-posiliti-sanktsiyi-proti-rosiyi-cherez-porushennya-prav-lyudey-v-okupovanomu-krimu-kuleba

Необхідно посилити санкції проти Росії за порушення прав людини в окупованому Криму – Кулеба

 • 12014 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на РФ у зв’язку з триваючими та новими грубими порушеннями міжнародного права в окупованому Криму. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МЗС.

Так, 11 червня, на запрошення Європейської народної партії, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у якості гостя взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ ЄНП.

"Міністр звернув особливу увагу на небажання російської сторони забезпечувати виконання домовленостей Паризького саміту "нормандської четвірки", обмеження доступу на неконтрольовані території Донецької і Луганської областей представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, а також триваючу масову паспортизацію Росією українського населення цих регіонів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що глава МЗС наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на РФ у зв’язку з триваючими і новими грубими порушеннями Росією прав людини і міжнародного права в окупованому Криму.

Також він наголосив на неприпустимості намірів Москви незаконно організувати на півострові референдум щодо змін до конституції РФ.

"Для того, щоб реально змінити ситуацію, міжнародний політичний, військовий та економічний тиск на Москву повинен посилюватись і ставати більш згуртованим. І так повинно продовжуватись до повної деокупації Криму", - підкреслив Кулеба.

Окрім того, міністр представив очікування України щодо нових амбітних завдань у рамках ініціативи "Східне партнерство" та закликав представників Європейської народної партії підтримати перспективу поширення на східних партнерів "Чотирьох свобод" ЄС – вільного руху товарів, послуг, капіталів та людей - як стратегічну ціль "СхП".

"Ми потребуємо міцнішої підтримки ЄС у нашій боротьбі за мир, демократичні цінності та суверенний європейський вибір. Визнання партнерами європейської перспективи для України є в цьому найкращим стимулом", - сказав Кулеба.

Зазначається, що учасники заходу висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України та підтвердили налаштованість на збереження санкційного і політичного тиску на РФ. Міністри закордонних справ також високо оцінили досягнення України у процесі реформ та кроки Української держави на підтримку її європейських прагнень.

Нагадаємо, посли ЄС погодили продовження "кримських" санкцій проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика