nemaye-doviri-zaporizki-volonteri-skarzhatsya-na-problemi-z-dopomogoyu-cherez-skandal-z-rozkradannyam-gumanitarki-v-oblasti

“Немає довіри”: запорізькі волонтери скаржаться на проблеми з допомогою через скандал з розкраданням гуманітарки в області

 • 384225 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Скандал з ймовірним розкраданням гуманітарної допомоги топ-чиновниками Запорізької області кинув тінь на весь волонтерський рух регіону. Про це УНН розповів голова ГО “Волонтерський центр Запоріжжя” Михайло Чумак.

Деталі

“Коли телефонуєш і починаєш спілкуватися з Вінницею, Тернополем, Львововом, а вони тільки чують, що Запоріжжя - все. Не хочуть допомагати, передавати (гуманітарну допомогу - ред.). Це взагалі читалося, що на Запоріжжя допомога буде йти все менше і менше, тому що немає довіри. Все тримається на особистісних відносинах”, - зазначив волонтер.

Він також розповів, що скандалом навколо розкрадання гуманітарки цікавляться й іноземні партнерські організації, тож доводиться пояснювати їм, що волонтери не мають стосунку до злочинних схем.

Разом з тим, Чумак каже, “Волонтерський центр Запоріжжя” жодної допомоги від місцевої влади не отримував, волонтери працюють своїми силами.

Нагадаємо

30 серпня СБУ та НАБУ провели низку обшуків у Запоріжжі, зокрема в міськраді у справі щодо можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги ТОП-посадовцями у Запорізькій області. 

Зазначимо, що раніше факти можливого розкрадання розслідували запорізькі правоохоронці, однак, за словами нардепа Юлії Яцик, місцевий прокурор завів справу у глухий кут. А екснардеп Ігор Мосійчук зазначив, що запорізькі правоохоронці покривали злочинні дії. 

Зазначимо, що керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька зараз просять звільнити запорізькі бізнесмени. За їх словами, він не лише закриває очі на розкрадання гуманітарки в регіоні, а ще й виконує приватні замовлення і знищує місцевий бізнес

Українські Національні Новини

Суспільство