ne-svyatkuvati-paskhu-z-moskvoyu-ne-viyde-v-ptsu-poyasnili-chomu

"Не святкувати Пасху з москвою" не вийде: в ПЦУ пояснили, чому

 • 1199354 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Вселенський Патріархат і ВСІ Помісні Православні Церкви святкують Великдень і всі пов’язані з ним свята за єдиним календарем. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови управління ПЦУ із зовнішніх зв'язків Євстратій Зоря, коментуючи прагнення "не святкувати Пасху з москвою", пише УНН.

Цитата

“До відома всіх, на кого раптом напало прагнення "не святкувати Пасху з москвою": Вселенський Патріархат і ВСІ Помісні Православні Церкви святкують Великдень і всі пов’язані з ним свята (Вербна неділя, Вознесіння, Трійця) - за єдиним календарем. Українська Церква не буде розривати пасхальну календарну традицію, яка єднає православний світ", - написав Зоря.

Він додав, що, якщо "занепокоєним так буде легше сприйняти, то це не ми святкуємо з москвою, а вона - з нами".

Деталі

Священослужитель зауважив, що розуміє, що все московське викликає відразу, але радить при цьому не втрачати здоровий глузд, і перш, ніж виступати з ініціативами - поцікавитися, як все є насправді.

"Влучна думка з коментарів: щоб "не святкувати з Москвою" слід перестати ходити на свята в парафії МП, жертвувати на потреби МП, політично підтримувати прихильників МП… І ще одне слушне зауваження з коментарів: "не святкувати" з кимось - це також є ознакою залежності. Нехай і через заперечення. Нас взагалі не повинно обходити - що, коли і як святкують в Московії", - додав він.

Нагадаємо

Як писав УНН, близько трьох сотень священиків Української православної церкви Московського патріархату прагнуть віддати патріарха московського та всієї Русі Кирила під міжнародний церковний трибунал.

Українські Національні Новини

Суспільство