nbu-virishiv-pomyakshiti-karantin-dlya-gotivki

НБУ вирішив пом'якшити карантин для готівки

 • 18095 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Національний банк України зменшує термін зберігання на карантині готівки, прийнятої від банків з обігу, із 14 до 5 днів. Про таке рішення повідомляє НБУ, інформує УНН.

Цитата

"... згідно з оновленими інструкціями Центру контролю та профілактики захворювань від 5 квітня 2021 року основний шлях зараження людей коронавірусом SARS-CoV-2 – це вплив крапель дихання... п’ятиденний термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від кількох годин до трьох діб)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Вказується, що після п'ятиденного карантину НБУ буде проводити автоматизовану обробку банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин, а після банкноти, придатні для повернення в оборот, упаковувати в пачки і піддавати температурній обробці.

Регулятор закликав громадян задуматися про доцільність візитів до відділень банків і інших фінансових компаній і користуватися онлайн-каналами банківського обслуговування, зокрема, мобільними додатками, при необхідності здійснення розрахунків - робити їх по безналу, а також платити за товари і послуги безконтактно.

Як зазначає регулятор, чимало країн взагалі не запроваджували обсервацію для готівки. Це, зокрема, Німеччина, Люксембург, Канада, Японія, Великобританія, ПАР, Мексика, Чилі, Сінгапур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попереду пікові виплати за боргами: у НБУ нагадали про необхідність співпраці з МВФ

Українські Національні Новини

Економіка