nbu-prodovzhit-suditis-za-kompensatsiyi-vid-kolomoyskogo-po-privatbanku

НБУ продовжить судитись за компенсації від Коломойського по ПриватБанку

 • 8872 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Національний банк України продовжуватиме працювати в судах для того, щоб отримати від колишніх власників ПриватБанку компенсацію за заподіяні державі збитки в результаті незаконно виведеного капіталу. Про це заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Згідно з чинним законодавством, питання відшкодування (збитків, заподіяних Нацбанком у результаті націоналізації ПриватБанку – ред.) можливе лише в тому випадку, якщо позивачем у судовому порядку буде доведено факт заподіяння йому збитків. Зважаючи на результат незалежного аудиту, зважаючи на результати фінансового розслідування, на результати перевірки Національного банку, на сьогоднішній день ми не вбачаємо підстав для такого відшкодування, оскільки на момент визнання банку неплатоспроможним капітал банку був від'ємним", - зазначила Рожкова.

При цьому вона додала, що держава витратила на те, щоб підвищити платоспроможність ПриватБанку і для забезпечення його подальшої роботи понад 155 млрд грн.

"Це фактично збитки, заподіяні іншій стороні. І наше завдання на сьогодні – продовжувати працювати в судах усіх інстанцій для того, аби повернути народу України заподіяні збитки, які виникли в результаті шахрайських операцій по виведенню коштів з ПриватБанку", - підкреслила Рожкова.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Українські Національні Новини

Політика