nbu-oprilyudniv-plan-perevirok-bankiv-na-2019-rik

НБУ оприлюднив план перевірок банків на 2019 рік

 • 16388 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Національний банк України вперше оприлюднив річний план інспекційних перевірок банків. Про це повідомила прес-служба НБУ, передає УНН.

"Відтепер ми щорічно будемо оприлюднювати наш план перевірок на наступний рік. Разом з тим, Національний банк вирішив запровадити практику завчасного, не пізніше ніж за 20 днів до початку перевірки, доведення до банків інформації про проведення планових інспекційних перевірок та їх програми", – зазначила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, ці заходи сприятимуть підвищенню прозорості та ефективності здійснення нагляду за дотриманням банками вимог банківського законодавства, нормативно-правових актів НБУ з урахуванням оцінки ризиків, сприянню стабільності банківської системи, захисту інтересів вкладників та кредиторів банків.

Зазначається, що до переліку фінустанов, в яких пройдуть у наступному році планові інспекційні перевірки, увійшов 51 банк:

Крім того, у наступному році НБУ продовжить проводити і позапланові перевірки.

"Усього за 2018 рік департамент виїзних перевірок банків НБУ здійснив 25 планових та 21 позапланову перевірку банків", – зазначили у Нацбанку.

Нагадаємо, НБУ розширив перелік даних, які мають публікувати банки.

Українські Національні Новини

Економіка