nazk-sklalo-top-porushen-za-berezen-u-reytingu-tri-nardepi

НАЗК склало топ порушень за березень: у рейтингу три нардепи

 • 10572 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Десятку порушень антикорупційного законодавства березня 2019 року очолило встановлене Національним агентством з питань запобігання корупції декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4 млн грн чиновницею з Київської області. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"На першому місці рейтингу, складеного прес-службою НАЗК, обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої головним спеціалістом-економістом ГУ статистики у Київській області Наталією Винничук. Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4 млн 174 тис. грн", - повідомили у НАЗК.

Друге місце у рейтингу дісталося обґрунтованим висновкам за декларування завідомо недостовірних відомостей, складеним стосовно судді Апеляційного суду Донецької області Бориса Половінкіна. За результатами перевірки декларацій, поданих посадовцем за 2015 та 2016 роки, встановлено недостовірні відомості на суму понад 2 млн 95 тис. грн.

На третьому місці - обґрунтований висновок за декларування завідомо недостовірних відомостей, складений стосовно голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука. За результатами перевірки декларації, поданої посадовцем за 2016 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 1 млн 87 тис. грн.

Четверте, п’яте та шосте місця займають адмінпротоколи, складені за вчинення дій чи ухвалення рішень в умовах реального конфлікту інтересів народними депутатами України Бориславом Розенблатом, Олександром Вілкулом та Вадимом Кривохатьком відповідно.

Загалом у березні 2019 року НАЗК зафіксувало 248 порушень антикорупційного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика