naybilshe-bankrutstvo-z-chasiv-finansovoyi-krizi-regulyuyuchi-organi-ssha-konfiskuvali-bank-silikonovoyi-dolini

Найбільше банкрутство з часів фінансової кризи: регулюючі органи США конфіскували банк Силіконової долини

 • 1669758 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Каліфорнійські банківські регулятори в п'ятницю закрили SVB Financial Group - це найбільше банкрутство банку з часів фінансової кризи. Криза в орієнтованому на стартапи кредиторі прокотилася світовими ринками і вдарила по акціях банків. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Згідно з заявою, регулюючий орган призначив Федеральну корпорацію зі страхування депозитів (FDIC) як ліквідатора банку.

За даними FDIC, банк Кремнієвої долини став першим банком, застрахованим FDIC, який зазнав краху цього року.

Згідно з заявою FDIC, головний офіс і всі філії Silicon Valley Bank знову відкриються 13 березня, і всі застраховані вкладники отримають повний доступ до своїх застрахованих депозитів не пізніше як у понеділок.

Раніше в SVB заявили, що проводять серію переговорів, щоб визначити наступні кроки для компанії, йдеться у службовій записці для співробітників у п'ятницю вранці, з якою ознайомилося Reuters.

«Ми просимо всіх співробітників працювати з дому сьогодні і до подальшого повідомлення, за винятком основних співробітників та співробітників філій. Додаткову інформацію буде повідомлено, як тільки вона стане доступною».

Міністр фінансів Джанет Єллен заявила законодавцям, що міністерство обізнане про останні події і стежить за ситуацією, назвавши це «занепокоєнням», коли банки зазнають збитків, повідомляє CNBC.

Жорстокий обвал акцій SVB, що розпочався у четвер, поширився і на інші банки США та Європи, при цьому цей епізод викликав стурбованість з приводу прихованих ризиків у цьому секторі та його вразливості перед зростанням вартості грошей.

Індекс банків S&P 500 упав на 0,5% у п'ятницю після зниження на 6,6% у четвер, а індекс регіональних банківських послуг KBW знизився на 2,8%. Європейський банківський індекс STOXX упав майже на 4%, що стало найбільшим одноденним падінням приблизно за рік.

Проблеми в SVB підкреслюють, як кампанія Федеральної резервної системи США та інших центральних банків боротьби з інфляцією шляхом припинення ери дешевих грошей оголює вразливість на ринку.

«Silicon Valley Bank проливає світло на вразливі місця в банківському секторі США, насамперед у холдингах облігацій, якими володіють багато великих установ», - сказав Карл Шамотта, головний ринковий стратег Corpay.

«Інвестори побоюються повторення динаміки в стилі 2008 року».

Доповнення

Криза в SVB почалася раніше цього тижня, коли банк, який активно кредитує технологічні стартапи, почав продаж акцій, щоб зміцнити свій баланс після продажу портфеля, що складається в основному з казначейських облігацій США, зі збитками.

Джерела Reuters, знайомі з ситуацією, повідомили в четвер, що деякі стартапи порадили своїм засновникам вивести свої гроші з SVB як запобіжний захід.

За даними аналітичної компанії Ortex, з моменту закриття торгів у середу короткі продавці SVB отримали прибуток у розмірі 717 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу