natsbank-kazakhstanu-prizupiniv-robotu-obminnikh-punktiv

Нацбанк Казахстану призупинив роботу обмінних пунктів

 • 19260 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Національний Банк Казахстану повідомив, що робота обмінних пунктів в країні тимчасово призупиняється з метою безпеки, передає УНН з посиланням на НБК.

Цитата

"Діяльність обмінних пунктів банків другого рівня та уповноважених організацій також тимчасово призупиняється для безпеки і збереження обмінних пунктів, а також їх працівників і клієнтів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що в міру стабілізації ситуації в місті Алмати та інших регіонах, а також відновлення каналів зв'язку будуть вжиті заходи з відновлення торгів на валютному майданчику Казахстанської фондової біржі та проведення міжнародних платежів і переказів.

Також повідомляється, що 10 січня 2022 року в штатному режимі будуть запущені платіжні системи РГП "Казахстанський центр міжбанківських розрахунків Національного банку" для проведення тенгових платежів фінансового сектора і державного бюджету, в тому числі зарахування пенсій, допомог і заробітних плат на рахунки громадян.

"Це дозволить в першочерговому порядку забезпечити безперебійність проведення внутрішніх розрахунків населення і бізнесу в національній валюті на всій території країни", - наголошується в повідомленні.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в Казахстані тимчасово припинена робота всіх банків.

Протести в Казахстані

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Аті, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Однак протести не вщухли.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Новини Світу