nastupne-zasidannya-tsk-po-gandzyuk-priznacheno-na-13-travnya-u-kharkovi

Наступне засідання ТСК по Гандзюк призначено на 13 травня у Харкові

 • 14153 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Наступне засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на громадських активістів відбудеться 13 травня у Харкові. Про це повідомив народний депутат України, голова ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших громадських активістів Борислав Береза у коментарі кореспонденту УНН.

"Наступне засідання ТСК відбудеться 13 травня у Харкові… План на наступне засідання вже є, але зараз формується, кого саме запрошуємо, тому що список дуже великий, по Харкову дуже велика кількість запитань", - сказав Береза.

З його слів, під час сьогоднішнього засідання було заслухано все заплановане, зокрема, інформація про розслідування вбивства Катерини Гандзюк, а також про напади на громадських активістів Сергія Стерненка, Віталія Устименка.

На засіданні виступали представники прокуратури Київської області, Генпрокуратури та СБУ.

"З'ясували для себе всі обставини і зараз будемо очікувати обіцяне представниками прокуратури Київської області та поліції Київської області провадження по службовій невідповідності і щодо гальмування справ. Ще не надали цю інформацію, хоча обіцяли ще два місяці тому. Це буде включене у звіт, який буде зачитаний у Верховній Раді", - розповів народний депутат.

Як повідомляв УНН, 23 квітня у Шевченківському районному суді Києва розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу Ігорю Павловському, який є одним з підозрюваних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк, не відбулося.

Раніше Береза заявляв, що практично всі справи щодо нападів на громадських активістів у Київській області належним чином не розслідувались, були закриті або "завалені" правоохоронцями.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року ВР створила ТСК, яка повинна з’ясувати, чи якісно правоохоронці проводять розслідування вбивства Гандзюк.

31 липня 2018 року Гандзюк у Херсоні облили сірчаною кислотою біля під’їзду власного будинку, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла активістки. 4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП