nasilno-tyagnut-do-aeroportu-kilkokh-migrantiv-u-bilorusi-zatrimali-na-nikh-chekaye-repatriatsiya

Насильно тягнуть до аеропорту: кількох мігрантів у Білорусі затримали, на них чекає репатріація

 • 16529 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Кількох мігрантів затримали в Білорусі і тепер вони змушені повернутися в Курдистан. Про це УНН повідомляє з посиланням на правозахисну організацію KurdistanWatch.

Цитата

“Кілька курдських мігрантів в Білорусі повідомили KurdistanWatch, що вони були заарештовані білоруською поліцією і змушені повернутися в Курдистан. Вони кажуть, що репатріація не є добровільною, переважну більшість насильно тягнуть в аеропорт", — йдеться в повідомленні.

Доповнення

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з мігрантами біля білорусько-польського кордону заявив, що "не робить політику на мігрантах", а в кризі винні Україна і США.

Контекст

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів в якості зброї в так званій гібридній війні проти ЄС. Прем'єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, всіх затримали. Відтоді нелегали здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу