nasalik-vidmovivsya-vid-svoyikh-advokativ-prosit-priznachiti-derzhavnogo

Насалик відмовився від своїх адвокатів – просить призначити державного

 • 18389 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відмовився від своїх адвокатів та просить призначити державного. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

Так, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП триває розгляд обвинувального акту стосовно колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, обвинуваченого у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки.

"На засіданні адвокати обвинуваченого подали до суду клопотання про визнання доказів очевидно недопустимим – йдеться про покази одного зі свідків у справі та клопотання про виключення додаткової угоди до Договору позики з-поміж доказів як недостовірного – оскільки угода так і не була укладена", - йдеться в повідомленні.

Також сторона захисту подала до суду заяву про порушення права на захист, мотивуючи її зокрема не роз'ясненням суті обвинувачення, обмеженням права на збирання та подання до суду доказів, а також пріоритетом під час розгляду – короткий строк вирішення справи є для суду важливіше ніж справедливий розгляд.

Повідомляється, що суд, заслухавши доводи сторін, відмовив у задоволенні вищевказаних клопотань та заяви.

"Після чого, обвинувачений заявив власне клопотання про відмову від свого захисту та попросив про призначення державного адвоката. Це клопотання суд задовольнив і визначив датою наступного засідання 17 червня 2020 року", - зазначається в повідомленні.

В пресслужбі наголошують, що до цього часу обвинуваченому мають призначити нового захисника.

Як повідомлялося, ВАКС відмовив у проведенні повторної експертизи у справі Насалика.

Нагадаємо, 9 липня 2019 року за погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”, чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Нагадаємо, у серпні було завершено розслідування у справі Насалика, який “забув” задекларувати 1,2 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика