nasalik-oskarzhuye-rezultati-perevirok-nazk-yogo-deklaratsiy

Насалик оскаржує результати перевірок НАЗК його декларацій

 • 13212 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик оскаржує в Окружному адміністративному суді Києва результати перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції його щорічних декларацій за 2018 та 2019 роки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОАСК.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Ігоря Насалика до Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що позивач оскаржує результати проведення повної перевірки його щорічних декларацій за 2018 та 2019 роки.

"Зокрема, серед вимог позову – визнати протиправними та скасувати довідки НАЗК від 11.09.2020 року про результати проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 та 2019 рік, поданої Насаликом Ігорем Степановичем, Міністром енергетики та вугільної промисловості України", - зазначається в повідомленні.

Також наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції виявило у деклараціях за 2018 та 2019 роки колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика незадекларованого майна на суму 34,6 млн грн та 29,6 млн грн.

Як повідомлялося, 9 липня 2019 року за погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”, чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Українські Національні Новини

Політика